Żurawina liofilizowana połówka 100g

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Stan:
Oznaczenia
Kod EAN
5902273243441
Symbol
320
Opis
Żurawina Liofilizowana 100 g

Produkt bez dodatku cukru. Bez konserwantów. Dzięki procesowi liofilizacji owoce żurawiny zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych.
 
Liofilizowane owoce można spożywać wprost z opakowania. Świetnie nadają się także do m.in.: owsianki, lodów, ciast,  naleśników,  herbaty oraz do dekoracji wypieków i deserów.
 
Liofilizacja to proces usuwania wody z owoców. Poprzez zamrożenie ich w temperaturze -50°C z udziałem obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na przechodzeniu lodu natychmiast w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
                                                                                                                                       
 
Uwaga! Chrupiące owoce, ze względu na poddanie liofilizacji, są wrażliwe na wilgoć i polecamy trzymać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu bez  dostępu powietrza. Dzięki temu dłużej zachowają swoje właściwości.

 

Tabela wartości odżywczych w 100g:

Wartość energetyczna 1101kJ/264 kcal
Tłuszcz3,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany39 g
Cukry24 g
Błonnik34 g
Białko2,6 g
Sól0,03 g
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).


Składniki:
100% liofilizowana żurawina.

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym chłodnym miejscu.

Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.
 
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B