Syrop z kurkumy i imbiru z przyprawami oraz dodatkiem witaminy C to suplement diety bez zbędnych ulepszaczy smaku. Znany jako syrop mocy „złote mleko”, pozyskiwany jest bezpośrednio z owoców (NFC) i nie zawiera mleka. Nazwa pochodzi z ajurwedyjskiej sztuki leczenia, a syrop charakteryzuje się złocistą barwą oraz przyjemnym słodko-ostrym smakiem. Posiada silne właściwości przeciwzapalne oraz pomaga zwalczać bakterie i wirusy.
Przeciwzapalne działanie: Syrop posiada właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwwirusowe.
Bogactwo witaminy C: Dodatek witaminy C wspiera układ odpornościowy.
Naturalne składniki: Syrop bez mleka, oparty na naturalnych sokach i przyprawach.
Szerokie zastosowanie: Idealny dodatek do wody, herbaty, kawy, jogurtów, musli oraz różnorodnych potraw i deserów.
Syrop mocy „Złote Mleko” z dodatkiem witaminy C można dodawać do wody, kawy, herbaty oraz innych napojów. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do jogurtów, kefiru, maślanki, musli, płatków, kaszek, ryżu, ciast, deserów, puddingów, budyniów oraz dressingów sałatkowych.
Zawartość witaminy C w 25 ml nierozcieńczonego syropu (zalecana dzienna porcja produktu): 25 mg (31% RWS*).
*RWS - referencyjna wartość spożycia.
Zalecane dzienne spożycie: 25 ml (2,5 łyżki stołowej) syropu spożywać raz dziennie. Stosować po rozcieńczeniu (25 ml syropu rozcieńczyć w 250 ml wody). Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Opakowanie zawiera 10 zalecanych dziennych porcji suplementu.
Skład: cukier, sok kurkumowo-cytrynowy 29% (sok kurkumowy 80% w soku, sok cytrynowy 20% w soku), sok imbirowo-cytrynowy 29% (sok imbirowy 95% w soku, sok cytrynowy 5% w soku), woda, przyprawy mielone 1% (cynamon, pieprz cayenne, kardamon), witamina C
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Smak, aromat i barwa mogą różnić się w zależności od odmian owoców, nasłonecznienia i nawodnienia w danej partii. Osad, ciemnienie i lekkie pienienie są zjawiskami naturalnymi. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.