Produkty z aronii zalecane są jako bogate źródło witamin P, C oraz mikroelementów, takich jak jod, molibden, miedź i mangan. Sok z aronii korzystnie wpływa na obniżenie ciśnienia krwi, redukcję poziomu cholesterolu oraz regulację funkcji układu sercowo-naczyniowego, zmniejszając przepuszczalność i łamliwość naczyń krwionośnych. Znajduje zastosowanie w leczeniu nadciśnienia tętniczego stopnia 1 i 2, niedoborach witamin, miażdżycy, tyreotoksykozie oraz zapaleniu błony śluzowej żołądka z obniżoną kwasowością. Syrop z aronii wzmacnia struktury naczyń krwionośnych, obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, stanowi naturalne źródło jodu, korzystnie oddziałując na równowagę hormonalną oraz wzmacniając odporność organizmu.
Poprawia funkcjonowanie jelit oraz redukuje poziom cholesterolu we krwi. Eliminuje metale ciężkie, substancje radioaktywne oraz patogeny z organizmu. Wspiera działanie wątroby i stymuluje wydzielanie żółci. Wzmacnia odporność organizmu. Syrop z aronii wzmacnia struktury naczyń krwionośnych, poprawiając ich elastyczność, normalizuje ciśnienie krwi oraz skutecznie leczy nadciśnienie i miażdżycę.
Zastosowanie: do herbaty, napojów gazowanych, koktajli.
Skład: aronia 39%, woda, cukier.
Produkt w 100% naturalny.
Wartości odżywcze w 100g:
wartość energetyczna - 932,4kJ / 219,55kcal
Tłuszcze – 0,25g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g),
błonnik 2,25g,
białko – 0,32g,
węglowodany 52,7g (w tym cukry 51g)
Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w temperaturze pokojowej i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.