Opis
Rdestowiec japoński (Polygonatum cuspidatum) – podobna do bambusa, bardzo ekspansywna roślina, pochodząca z Azji, występuje również z Europie. Jako surowiec zielarski wykorzystuje się kłącze. Zawiera resweratrol, polidatynę; pochodne antracenu, flawonoidy oraz inne związki z grupy fenoli. Stosowany w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej i Japońskiej. Wspiera organizm przy boreliozie i koinfekcjach. W wygodnej i bardzo dobrze przyswajalnej formie nalewki.
Składniki:
Kłącze rdestowca japońskiego, certyfikowany alkohol etylowy, woda destylowana.
Zawartość alkoholu w preparacie 40%.
Zalecany sposób użycia:
1 porcja zakraplacza trzy razy dziennie. Porcję rozcieńczyć w ½ szklanki wody lub soku.
1 porcja zakraplacza (pipety) to około 0,5 ml.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym miejscu
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.