Opis
Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i ryb, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku.
Ocet jabłkowy to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego.
Zastosowanie:
- ocet jabłkowy pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów,
- poprawia funkcjonowanie gospodarki insulinowej,
- reguluje poziom cukru we krwi,
- powoduje uczucia sytości,
- zmniejsza ilość trójglicerydów we krwi,
- wzmacnia procesy związane z biologią ludzkiego serca.
Ważne informacje:
Przeciwwskazaniem do picia octu jabłkowego są choroby wrzodowe, problemy żołądkowe oraz zalecenia lekarskie zakazujące stosowania produktów spożywczych kwaśnych. Po ocet jabłkowy nie powinny również sięgać kobiety w ciąży oraz osoby przyjmujące regularnie leki, cierpiące na różnego rodzaju schorzenia przewlekłe.
Składniki:
Ocet z jabłek ekologicznych 6% kwasowości.
Sposób użycia:
Do bezpośredniego użycia rozcieńczyć w stosunku 1:1. Przed użyciem wstrząsnąć
Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych.
Sposób przechowywania:
Przechowywac w zacienionym miejscu.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.