Migdały ciemne w naturalnej postaci to wyjątkowo wartościowy dodatek do codziennej diety. Dzięki swojej chrupkości i intensywnemu smakowi doskonale komponują się z owsiankami, musli, ciastami (takimi jak sernik czy makowiec), a także z różnego rodzaju deserami – od naleśników po lody. Z powodzeniem można je również wykorzystać w daniach wytrawnych – świetnie pasują do sałatek, dań z ryżu, warzyw, a nawet drobiu czy ryb, nadając im ciekawego akcentu smakowego.
Naturalne migdały są także źródłem wielu cennych składników odżywczych – zawierają zdrowe tłuszcze, witaminy z grupy B, witaminę E oraz duże ilości błonnika pokarmowego, który wspiera prawidłowe trawienie i daje uczucie sytości na dłużej. To idealna przekąska między posiłkami – pożywna, smaczna i wspierająca zdrowy styl życia.
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Skład: Migdały w skórce
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.