Mieszanka do wypieku bułek, bez dodatku cukrów, bezglutenowa i zgodna z dietą keto, to doskonała propozycja dla osób poszukujących zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych bułek. Ta mieszanka, opracowana z myślą o osobach na diecie bezglutenowej i keto, umożliwia przygotowanie domowych bułek, które są smaczne, sycące i zgodne z ich żywieniowymi preferencjami.
Opakowanie wystarcza na 9 bułek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza). Starannie wyrób ciasto
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 60 min. do wyrośnięcia
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową
6. Włóż do piekarnika
7. Nastaw na 180 stopni Celsjusza i piecz 60 minut
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Skład: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna: 1341kJ/324kcal
Tłuszcz: 24g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7g
Węglowodany: 9,5g
w tym cukry: 3,9g
Białko: 13g
Sól: 2,3g
Informacja alergenna: może zawierać orzechy.
Zalecane warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.