MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA KETO 310 g

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Stan:
Oznaczenia
Kod EAN
5902837810874
Symbol
2168
Opis

Mieszanka do wypieku bułek, bez dodatku cukrów, bezglutenowa i zgodna z dietą keto, to doskonała propozycja dla osób poszukujących zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych bułek. Ta mieszanka, opracowana z myślą o osobach na diecie bezglutenowej i keto, umożliwia przygotowanie domowych bułek, które są smaczne, sycące i zgodne z ich żywieniowymi preferencjami.

Opakowanie wystarcza na 9 bułek.

Właściwości Mieszanki do wypieku bułek keto bez dodatku cukrów, bezglutenowej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość torebki wsyp do miski
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza). Starannie wyrób ciasto
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 60 min. do wyrośnięcia
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową
6. Włóż do piekarnika
7. Nastaw na 180 stopni Celsjusza i piecz 60 minut
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

Skład: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna: 1341kJ/324kcal
Tłuszcz: 24g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7g
Węglowodany: 9,5g
w tym cukry: 3,9g
Białko: 13g
Sól: 2,3g

Informacja alergenna: może zawierać orzechy.

Zalecane warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B