Masło waniliowe pozyskiwane jest z wanilii płaskolistnej Vanilla Plantifolia, zawiera również w swoim składzie uwodorniony olej słonecznikowy. Jest to produkt o przyjemnym waniliowym aromacie i lekkiej kremowej konsystencji, bogaty w egzogenne kwasy tłuszczowe.
Powstaje w procesie hydrogenizacji.
Masło waniliowe posiada działanie ochronne na skórę – tworzy na jej powierzchni warstwę, dzięki której woda nie odparowuje z naskórka.
Masło zawiera polifenole, które są silnymi antyoksydantami – zwalczają wolne rodniki i opóźniają starzenie się skóry oraz mają działanie przeciwzapalne.
Składniki (INCI):
Hydrogenated Vegetable Oil,
Helianthus Annus Seed Oil,
Vanilla Planifolia Fruit Oil
Sposób użycia:
Przed użyciem masło należy rozetrzeć w dłoniach.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
Zastosowanie: