Sposób przechowywania:
Po otwarciu przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Pasta kakaowa jest produktem całkowicie naturalnym, jest pozbawiona konserwantów, dlatego należy chronić ją przed wysoką temperaturą i światłem. Jest biozgodna ze skórą człowieka, oznacza to, że składniki w niej zawarte są przez skórę tolerowane i łatwo wchłaniane, nie powodują alergii.
Doskonała do masażu, nadaje emulsjom twardość, stąd chętnie używana w tzw. masłach do ciała- dodatkowym atutem jest wspaniały zapach czekolady.
Pasta kakaowa ma właściwości:
Pasta kakaowa jest o wiele twardsza niż shea. Topi się w temperaturze około 35-38 stopni Celsjusza. Trudno ją rozsmarować, dlatego przed użyciem polecamy roztopienie pasty kakaowej w kąpieli wodnej. Można również podgrzaną pastę roztopić z olejem kosmetycznym (olejem ze słodkich migdałów, kokosowym, jojoba), aby uzyskać lżejszą konsystencję.
Zastosowanie:
Składniki:
100% pasta kakaowa nierafinowana (Theobroma Cacao Seed Butter)
Sposób użycia:
Naturalna pasta do zastosowań kosmetycznych. Przed zastosowaniem należy rozetrzeć w dłoniach lub podgrzać w kąpieli wodnej.
Sposób przechowywania:
Po otwarciu przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.