Ekologiczna mąka ryżowa BIO, uzyskana z przemiału starannie wyselekcjonowanego białego ryżu, stanowi zdrową i uniwersalną bazę do wielu przepisów. Dzięki swojej delikatnej strukturze doskonale komponuje się z innymi rodzajami mąk, wzbogacając smak i teksturę wypieków, zup oraz sosów. Mąki ryżowej można używać jako lekkostrawnego zamiennika np. mąki pszennej.
Ekologiczna mąka ryżowa BIO to również doskonały wybór dla osób dbających o zdrowie, w tym tych zmagających się z zaparciami czy wysokim cholesterolem, jak również dla osób z alergią pokarmową wymagających diety bezglutenowej. Bogata w witaminy oraz minerały, wnosi wartościowe składniki odżywcze do codziennej diety.
Skład: ekologiczna mąka ryżowa jasna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 1507kJ / 355kcal
Tłuszcz - 1,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5g
Węglowodany - 77g
w tym cukry - 0,0g
Błonnik - 1,0g
Białko - 8,8g
Sól - 0,03g
Zalecane warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.