Mąka owsiana prażona to produkt otrzymywany poprzez prażenie ziaren owsa, a następnie ich zmielenie na drobny proszek. Charakteryzuje się intensywnym, lekko orzechowym smakiem i aromatem oraz ma delikatnie złoty kolor. Jest popularna w kuchni jako zdrowsza alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, bogata w błonnik, proteiny oraz składniki mineralne, co czyni ją atrakcyjnym składnikiem w diecie.
Ekologiczna mąka owsiana charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Polecana jest szczególnie do wypieku pieczywa mieszanego w połączeniu z mąką pszenną lub żytnią oraz do wypieków słodkich, ciasta naleśnikowego, blinów, placków.
✅ SKŁADNIKI
ekologiczna mąka owsiana prażona wysokobłonnikowa 100%.
✅ WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna 1509kJ/358kcal
Tłuszcz 5,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g
Węglowodany 63g
w tym cukry 1,7g
Błonnik 7,7g
Białko 9,4g
Sól 0g
✅ INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
✅ WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.