Ekologiczna mąka ORKISZOWA otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy. Mąka ORKISZOWA typ 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. Stanowi zdrowszą alternatywę dla tradycyjnej mąki pszennej oraz dodaje potrawom subtelności i charakterystycznego, lekko orzechowego smaku.
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa typ 700
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1478 kJ / 348 kcal
Tłuszcz - 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 70 g
w tym cukry - 1,0 g
Błonnik - 3,4 g
Białko - 14 g
Sól - 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.