Krem orzech laskowy i kakao crunchy 300g

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Stan:
Oznaczenia
Kod EAN
5902273241218
Symbol
6487
Opis

Rozkoszuj się niezwykłym połączeniem orzechów laskowych i kakao!

Nasza Pasta z orzechów laskowych i kakao CRUNCHY 300g to produkt, który zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Stworzona z myślą o miłośnikach intensywnych smaków i chrupiącej tekstury, pasta ta łączy w sobie intensywny smak orzechów laskowych z głębokim, czekoladowym aromatem kakao. Idealna jako dodatek do różnych dań i deserów, pasta orzechowo-kakaowa to prawdziwa gratka dla każdego smakosza!

Pasta z orzechów laskowych i kakao CRUNCHY – właściwości

✅ Pasta w smaku jest lekko słodka, dominują orzechy.

Gęstą konsystencję Pasty urozmaicają kawałki orzechów.

✅ Przed spożyciem Pastę należy wymieszać – olej na powierzchni jest zjawiskiem naturalnym.

✅ Orzechy laskowe bogate są w wartości odżywcze, w tym w białko, błonnik, witaminy i minerały.

Pasta z orzechów laskowych i kakao zawiera tylko naturalnie występujące cukry oraz zamiennik cukru – maltitol.

Nasza Pasta z orzechów laskowych idealnie sprawdzi się jako dodatek do różnych dań!

Zastosowanie Pasty z orzechów laskowych i kakao CRUNCHY

Pasta z orzechów laskowych i kakao CRUNCHY to produkt, który doskonale sprawdzi się w różnych kulinarnych zastosowaniach. Możesz jej używać jako smarowidło do pieczywa, dodatek do owsianki, jogurtu, smoothie, a także jako składnik wielu deserów i wypieków. Jej chrupiąca konsystencja i głęboki smak sprawią, że każda potrawa nabierze wyjątkowego charakteru.

Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni, pasta orzechowo-kakaowa będzie idealnym dodatkiem do Twoich kulinarnych przygód.

Przepis na smoothie czekoladowo-orzechowe z wykorzystaniem Pasty z orzechów laskowych i kakao

Składniki: 1 banan, ½ szklanki mleka roślinnego, 2 łyżki Pasty z orzechów laskowych i kakao, opcjonalnie 1 łyżeczka miodu, kostki lodu.

Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze na gładką masę. Przełóż smoothie do szklanki i podawaj od razu jako zdrowe i pożywne śniadanie lub przekąskę.

 

Przepis na czekoladowe muffinki z orzechami z wykorzystaniem Pasty z orzechów laskowych i kakao

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej, ½ szklanki cukru trzcinowego, ½ szklanki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ szklanki mleka roślinnego, ½ szklanki oleju kokosowego, ½ szklanki naszej Pasty z orzechów laskowych i kakao, garść posiekanych orzechów laskowych.

Przygotowanie: W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu połącz mleko roślinne, olej kokosowy i pastę z orzechów laskowych i kakao. Dodaj mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj. Dodaj posiekane orzechy laskowe i przełóż ciasto do foremek na muffinki. Piecz w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut, aż muffinki będą gotowe.

 

Wartość odżywcza produktu w 100g:

Wartość energetyczna: 2135 kJ/ 510 kcal

Tłuszcz: 39g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 9g

w tym Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 23g

Węglowodany: 45g

w tym cukry: 9g

Błonnik: 3,8g

Białko: 7,1g

Sól: 0,7g

 

 

Skład: substancja słodząca: maltitol, olej shea, miazga orzecha laskowego 13%, orzech laskowy 10%, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka zdemineralizowana w proszku (z mleka), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, olej rzepakowy, emulgator: lecytyna (z soi), aromat

Informacja o alergenach: Produkt może zawierać: glutensezamorzeszki ziemne i inne orzechy.

Kraj produkcji: Polska.

 

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B