Wartość energetyczna | 1540 kJ/368 kcal |
Tłuszcz | 6,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 57,2 g |
w tym cukry | 0,1 g |
Błonnik | 7 g |
Białko | 14,1 g |
Sól | 0,01 g |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
Ziarno komosy ryżowej białej 100%
Sposób użycia:
Przed ugotowaniem wystarczy ją przepłukać i opcjonalnie podprażyć na suchej patelni, w celu wydobycia głębszego smaku. Komosę ryżową należy gotować w proporcjach 1:2 w stosunku do ilości wody. Po upłynięciu około 15 minut i wypuszczeniu z ziaren drobnych ogonków (kiełków) należy ściągnąć naczynie z ognia i pozostawić pod przykryciem na kolejny kwadrans.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.