Kasza jaglana BIO, pozyskiwana z ekologicznie uprawianego prosa, jest bardzo wszechstronna w kuchni. Idealna jako pożywne śniadanie z dodatkiem suszonych owoców, sprawdzi się również w wytrawnych daniach, idealnie współgrając z duszonymi warzywami i aromatycznymi ziołami. To zdrowy i naturalny wybór, który wzbogaci każdy posiłek.
Kasza jaglana BIO jest skarbnicą ważnych witamin z grupy B, w tym tiaminy, ryboflawiny, pirydoksyny oraz kwasu pantotenowego. Dostarcza również niezbędnych składników mineralnych takich jak magnez, wapń, fosfor, potas i żelazo. Obecność witaminy E oraz lecytyny w kaszy jaglanej wspiera pamięć i koncentrację, czyniąc ją nie tylko smacznym, ale i zdrowym dodatkiem do diety. Kasza jaglana nie zawiera glutenu.
Skład: kasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu około 20 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 1514kJ / 358kcal
Tłuszcz - 3,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9g
Węglowodany - 69g
w tym cukry - 1,4g
Białko - 9,8g
Sól - 0g
Zalecane warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.