Herbata czarna miętowa to herbata czarna z dodatkiem liści orzeźwiającej mięty pieprzowej. Kompozycja tych dwóch herbat to wspaniałe połączenie mocy czarnej herbaty z silnym miętowym smakiem. Jest to również wspaniały sposób na spędzanie wiosennych i letnich wieczorów. W celu zwiększenia intensywności smaku należy zwiększyć ilość suszu do zaparzenia naparu.
Herbata czarna Kenia Kangaita to wysokiej jakości, selekcjonowana herbata z Kenii uprawiana na wysokości 2000 metrów nad poziomem morza. Uprawiana jest w otoczeniu lasów deszczowych, dzięki czemu jej smak jest bogaty i rześki.
W smaku herbaty można wyczuć rześką nutę, wyczuwalną słodycz, posmak muscat w ustach, elegancki wytrawny posmak bez goryczy.
Świetnie działa na trawienie, na każdą porę dnia, przy dłuższym parzeniu (ponad 2 minuty) bardzo przyjemna w smaku.
Mięta świetnie wpływa na pracę jelit, poprawia ich perystaltykę oraz pomaga w likwidowaniu uciążliwych zaparć. Po herbatę miętową szczególnie warto sięgnąć po obfitym i ciężkostrawnym posiłku.
Składniki:
herbata czarna Kenia Kangaita, mięta liść 4%, aromat naturalny.
Sposób użycia:
3g herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze 100°C i parzyć 5 minut.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.