Jedwabny Szlak to połączenie wybornej białej herbaty Pai Mu Tan i zielonej Yunnan Green OP. Dzięki owocom brzoskwini i moreli napar zyskuje jedwabiście subtelny owocowy posmak. A wszystko to zostało połączone z pączkami i drobnymi kwiatami róży oraz jaśminu.
Biała herbata charakteryzuje się bardzo jasną, słomkową barwą, delikatnym smakiem i aromatem.
Zastosowanie:
Herbata biała jedwabny szlak jest jedną z najzdrowszych i najmniej przetworzonych herbat. W produkcji herbaty używa się najmłodszych i najdelikatniejszych listków zbieranych wiosną. Zawiera dwa razy więcej oksydantów niż herbata zielona. Wykazuje działanie pobudzające ze względu na dużą zawartość teiny (kofeiny).
Składniki:
Pai mu tan, owoce brzoskwini, moreli, pączki i kwiaty róży, jaśmin, aromat.
Sposób użycia:
3g herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze max. 75-80 °C i parzyć 5 minut.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.