CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Stan:
Oznaczenia
Kod EAN
5907814665065
Symbol
2153
Opis

Ciecierzyca to wszechstronny składnik kuchenny o bogatym smaku i konsystencji.  Bogata w białko roślinne, błonnik i składniki mineralne, ciecierzyca jest doskonałym wyborem dla wegan, wegetarian oraz osób na diecie bezglutenowej, wspierając zdrowy metabolizm i funkcjonowanie organizmu.

Można ją wykorzystać do przygotowania różnorodnych potraw, takich jak hummus, curry czy sałatki. Doskonale nadaje się jako składnik do wszelkich dań jednogarnkowych. Sprawdzi się także jako samodzielna przekąska.

Właściwości Ciecierzycy bezglutenowej BIO

SKŁADNIKI
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 1445kJ / 343kcal
Tłuszcz - 4,6g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6g
Węglowodany - 45g,
w tym cukry - 11g
Błonnik - 17g
Białko - 22g
Sól - 0,06g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B