Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Stan:
Oznaczenia
Kod EAN
5902273249092
Symbol
1397
Opis

Najwyższej jakości mąka bambusowa, zwana również błonnikiem bambusowym, to naturalny skarb natury, który stanowi doskonałe wsparcie dla zdrowej diety. Pozyskiwana jest z trzciny bambusowej i wyróżnia się swoją naturalnością oraz bezsmakowością i bezbarwnością, co sprawia, że idealnie komponuje się z różnorodnymi potrawami. Jej wszechstronność czyni ją doskonałym dodatkiem do wielu dań, zwłaszcza tych popularnych w diecie keto, gdzie dbałość o składniki odgrywa kluczową rolę.

Mąka bambusowa nie tylko wpisuje się w trendy żywieniowe, ale również jest łagodna dla układu pokarmowego – stanowi naturalny prebiotyk. Systematyczne spożywanie błonnika pełni rolę swoistego pokarmu dla flory bakteryjnej w organizmie, co skutkuje nie tylko poprawą funkcji perystaltyki jelit, ale także pośrednio wspiera wzrost odporności organizmu oraz pomaga w eliminacji pewnych toksyn, a nawet metali ciężkich.

Wartość odżywcza produktu w 100g:

  • Wartość energetyczna: 770/192 kcal
  • Tłuszcz: 0g
  • Kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
  • Węglowodany: 0,1g
  • Cukry: 0g
  • Błonnik: 96g
  • Białko: 0g
  • Sól: 0,2g

Informacja o alergenach: produkt może zawierać sezam i różne orzechy.

Główne cechy mąki bambusowej:

✅ pozyskiwana w 100% z roślin,

✅ stanowi bogate źródło błonnika pokarmowego,

✅ jest idealna do wypieków na diecie niskowęglowodanowej,

✅ zawiera dużo przeciwutleniaczy i polifenoli,

✅ działa pozytywnie na uczucie sytości – jest korzystna dla osób na diecie redukcyjnej,

✅ doskonale wchłania wodę, więc wpływa na objętość i strukturę potraw,

✅ może być spożywana przez wegan i wegetarian.

Mąka bambusowa to doskonały wybór dla tych, którzy pragną zastosować się do diety keto, a także dla osób praktykujących weganizm czy wegetarianizm. Stanowi ona bogate źródło błonnika roślinnego, co wspiera utrzymanie niskiego poziomu węglowodanów.

Mąka bambusowa nie zawiera glutenu.

Jej wszechstronność sprawia, że może być wykorzystywana w różnorodnych przepisach – nie wpływa na smak potraw.

Jak można wykorzystać mąkę bambusową? Warto poznać kilka przykładowych przepisów na wykorzystanie błonnika bambusowego w codziennych, prostych potrawach:

Makaron bambusowy: świetna alternatywa dla zwykłego makaronu. Dzięki dodatkowi mąki bambusowej, powstaje makaron o obniżonej wartości kalorycznej oraz bezglutenowy. To danie jest bardzo cenione przez osoby stosujące dietę keto, a samo przygotowane jest łatwe i szybkie.

Pieczywo: dzięki dodaniu do pieczywa mąki bambusowej, możemy uzyskać wypieki odpowiednie dla osób z alergią na gluten oraz pilnujące diety niskowęglowodanowej.

Płatki śniadaniowe: mąka bambusowa sprawi, że z łatwością można przygotować samodzielnie pożywne danie śniadaniowe – wystarczy wymieszać mąkę z orzechami, nasionami chia, ulubionymi suszonymi owocami, słodzikiem oraz mlekiem.

Naleśniki typu pancakes: wystarczy użyć mąki bambusowej zamiast klasycznej pszennej – dzięki temu można cieszyć się daniem pożywnym, z wysoką zawartością białka oraz niską kalorycznością.

Warto pamiętać, że mąka bambusowa jest neutralna w smaku, więc z powodzeniem można jej używać do wielu różnych dań, zarówno słodkich, jak i słonych. To idealne źródło białka, które można łatwo i szybko włączyć do diety i cieszyć się pełnią jego zalet.

Składniki: błonnik bambusowy 100%.

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja o alergenach: produkt może zawierać sezam i różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań i zachowania najwyższych standardów nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B