Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Stan:
Oznaczenia
Kod EAN
7792710000175
Symbol
183
Opis

Amanda Czerwona Elaborada pochodzenia argentyńskiego charakteryzuje się łagodnym lekko goryczkowym smakiem

Sposób parzenia:
Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem. Wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą.

Należy wypełnić je suszem od 1/4 do 3/4 objętości a następnie zalać wodą o temperaturze ok. 75 stopni Celsjusza. Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku.
Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych.

Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B